Rólunk

A Jász-Nagykun Szolnok Megyei Lovas Szövetség 1984-ben kevesebb mint 10 tagszervezet összefogásával alakult meg, ami mára több mint harmincra duzzadt. Kezdetben csak egy -a díjugrató- szakág működött megyénkben, mely először 2004-ben a fogathajtó, majd később 2009-ben a díjlovas és végül 2012-ben a western szakágakkal bővült. A lovassportok népszerűsödésének köszönhetően szövetségünk ismertsége és elismertsége is folyamatosan nő. Sikerként könyveljük el, hogy a regisztrált sportolók létszáma -ha kis mértékben is- évről-évre emelkedik és megyei sportrendezvényeink szakmai színvonala szintén folyamatos javulást mutat.  

Szervezetünk a Megyei Sportszövetségek Szövetségének megszűnését követően átmenetileg a Karcagi Sportegyesületbe integrálódva tevékenykedett, majd 2017.03.17-én -a Magyar Lovas Sportszövetség elvárásai szerint- újjáalakulva, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Lovas Sportok Egyesülete néven immáron önálló sportegyesületként működik.

Tagnyilvántartás


Megyei egyesületek és egyéb szervezetek


Pártoló tagok

Jász-Nagykun Szolnok Megye Lovassportjáért

A Megyei Lovas Szövetség elnöksége döntése nyomán a megyei lovaséletünk szervezésében, irányításában, illetve népszerűsítésében kifejtett önzetlen és kiemelkedő munkát végző, vagy kivételes sporteredményt elérő sporttársaink  "Jász-Nagykun-Szolnok Megye Lovassportjáért" elnevezésű díjban részesülnek. A díszplakettek ünnepélyes átadására az éves, zárszámadó közgyűléseinken kerül sor.

Kitüntettjeink szakmai munkájának rövid összefoglalóját, mely alapján a megyei lovastársadalom elismerését kivívták a nevekre kattintva olvasható.

 

Kitüntetettjeink

Horti István

2017.03.21 09:25
Díjazottunk közel 20 éve kapcsolódott be a Jászság lovaséletébe. Ló- és fogathajtást kedvelő ember,...

Karádi Andor

2017.03.21 09:14
Díjazottunk a Jászság lovaséletének aktív szereplője. Három éven keresztül vett részt megyei,...

Emődi Imre

2017.03.21 09:03
2006. óta van jelen a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Lovas Szövetség életében. Fogattulajdonosként,...
Tételek: 1 - 3 ból 29
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>