Zárt kapuk mögött újra indulhatnak a hazai lovasversenyek

2020.05.08 18:15

A Magyar Lovassport Szövetség elnöksége május 7-én ülésén elemezte a Kormány intézkedéseit és megkezdte a zárt kapus lovassport versenyek rendezési feltételeinek kidolgozását, illetve felkérte a szakbizottságokat, hogy ez alapján minden szakágra dolgozzák ki a versenyszezon indításának a tervét és a szakágspecifikus, zárt kapus versenyrendezési feltételeket.

Az elnökségi ülés során az a döntés született, hogy a versenyszezon május 29-én indulhat újra zárt kapus versenyekkel.

Elsőként május 29-30-31-én, az ország nyolc kiemelt versenyhelyszínen kerül megrendezésre országos díjugrató verseny zárt kapuk mögött annak érdekében, hogy minden lovas lehetőséget kapjon az indulásra, de a versenyzői létszám megosztott legyen az egyes régiók között. A lovasok kizárólag abban a régióban versenyezhetnek, amelyik régióba egyesületük tartozik.

Ezt követően fokozatosan indul újra a díjugrató szezon. Júniusban Kiskunhalas, júliusban Bábolna, július végén pedig a Nemzeti Lovarda rendezhet majd Grand Prix fordulót. A Championátus, a Fiat OB és a Tenyészverseny is megrendezésre kerül, a Díjugrató Szakág hamarosan közzéteszi a módosított versenynaptárat.

Június elsejétől ismét tehetnek díjugrató rajtengedélyvizsgát a lovasok. Pünkösd hétfőn egyszerre négy helyszínen rendez vizsgát a Magyar Lovassport Szövetség, a tanév végét követően pedig hétköznapokon folyamatosan lesznek majd vizsgák. Mintegy tíz vizsgaalkalommal számolhatnak a lovasok és edzőik június folyamán.

Előreláthatólag az első díjlovas versenyek megrendezésére is május 29-én kerülhet sor, majd június elején a Fogathatjó és Lovastusa Szakágakban is kezdetét veheti a versenyszezon.

A Magyar Lovassport Szövetség összeállította a zárt kapus versenyek rendezésének alap feltételrendszerét, ez alapján felkérte a szakbizottságokat a szakágspecifikus előírások elkészítésére. A zárt kapus versenyek rendezésének alap feltételrendszere hamarosan elérhető lesz a Magyar Lovassport Szövetség weboldalán.