Tóth Ferenc

2015.03.24 11:44

2004. évi megalakulásától kezdődően folyamatosan segíti a megyei fogathajtó szakág munkáját. 2010. évi megválasztásától 2014. év végéig a szakág elnökeként szervezte és irányította a megyei fogathajtó társadalmat.

A megyei fogathajtó bajnokságok lebonyolításában a legtöbb helyszínen vezetőbíróként (műsorközlőként) és pályaépítőként mái napig személyesen is közreműködik. A megyei rajtengedélyvizsgák megszervezésben, népszerűsítésében vállalt és teljesített feladataival elvitathatatlan érdemeket szerzett a képzett fogathajtók számának növelésében.

Karizmája, empatikus, közvetlen természete, önzetlen segítőkészsége, szakmai sokoldalúsága és hozzáértése párosulva a lovak és lovassportok iránti szenvedélyes szeretettel igazi példaképpé tette.

Szűkebb hazájában Tiszaföldváron edzőként, lovasoktatóként és a helyi klub elnökeként folyamatosan azon munkálkodik, hogy minél több fiatallal megismertesse lovas hagyományainkat és megszerettesse a lovassport különböző válfajait.

A Homoki Intézetben nevelkedő sérült gyermekek lelki és testi egészségének helyreállításában sok éve lovas terapeutaként is dolgozik.

Az edző-, bíró-, és pályaépítő képzések állandó résztvevőjeként fogathajtó sporttal kapcsolatos szaktudását folyamatosan fejleszti. Emiatt a Magyar Lovssport Szövetség közelünkben megrendezett élsportversenyeinek és hazai rendezésű nemzetközi fogathajtó versenyeinek is szinte állandó közreműködője. Az idei évtől a Dél-Kelet Magyarországi fogathajtó versenyrendszer szervezője, illetve vezetőjeként dolgozik.

A lovassportokhoz kapcsolódó sokrétű közösségi szerepvállalása elismeréseként Tóth Ferec sporttársunk 2015. március 13. napján megtartott közgyűlésen vehette át a "Jász-Nagykun-Szolnok Megye Lovassportjáért" emlékplaket. Gratulálunk!!!