Takács János

2013.03.07 19:15

Az üzleti élet kiemelkedő alakja, aki többek között 1997 óta a jászberényi Elektrolux Lehel Kft. vezérigazgatója és az Elektrolux Kelet-Európai Holding vezetője. 2006-tól elnöke a Magyar Európai Üzleti Tanácsnak. 2008 júniusa óta a Menedzserek Országos Szövetségének és 2004-től a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Kamara elnöke. 2000. óta alelnöki pozíciót tölt be a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségénél.

E sok-sok kiemelkedő cím és poszt ellenére mi leginkább a megyei lovasport elkötelezett támogatójaként, mecénásaként ismerjük. Nagyrabecsülésünket is a megyei lovassport népszerűsítése, szakma színvonalának fejlesztése területén kifejtett évtizedes tevékenysége révén érdemelte ki. Önmaga 1997-ben ismerkedett meg a lovaglás szépségeivel, és 2004. óta versenyszerűen is sportol a díjugrató szakágában.

1997-től szervezi az Elektrolux Kupa Díjugrató lovasversenyt, amelyet a jászberényi vállalkozókkal karöltve a megye legszínvonalasabb lovasrendezvényévé sikerült fejlesztenie. A minőségi rendezés, az értékes díjak az ország minden tájáról vonzzák a versenyzőket. A rendezvény népszerűségét fémjelzi, hogy a nagyszámú versenyzői jelentkezés miatt évek óta limitálni kell a startok számát.

A lovak és a lovaglás iránti szeretete, elkötelezettsége a kezdetektől példamutató. Közismert személyiségként minden fórumot megragad, ahol csak lehetősége nyílik a lovassportok népszerűsítésére, így számos cikkben, folyóiratban és egyéb médiában méltatta megyénk lovas életét.