Megyei díjlovasok a cinkotai BASF-Talentum kupán

2013.05.23 05:54

2013. április 28-án került megrendezésre az idei év első BASF-Talentum kupa díjlovagló versenye Cinkotán. E versenyen ketten képviseltük ezen a jeles napon a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Lovas Szövetség Díjlovagló Szakágát.

Csatári Franciska és én Barabásné Csongrádi Edina, mindketten a túrkevei Szent György Lovassport Alapítvány tagjai vagyunk, és elszántan igyekszünk a díjlovas szakág hírnevét öregbíteni.

Körülbelül 100 fő vett részt a rendezvényen, hogy a versenyzők lovas tudásukat és lovaik felkészültségét bizonyítva mérettessék meg magukat. Franciska és lova Szikrázó Sámson (2007-es születésű kisbéri félvér mén, tenyésztője és tulajdonosa: Simai József) 58%-ot, míg én a saját tulajdonomban lévő lovam Hadfi Fáraó (2008-as születésű kisbéri félvér herélt, tenyésztője: Gergely Sándor) 56%-ot teljesítettünk, az Alap osztály kategóriában.

Franciskának  és nekem illetve lovainknak is ez volt az első versenye. A versenyt sikeresnek értékeltük, mivel saját magunk és segítőink /Karádi Réka, Klaus Andreas/ által kitűzött célokat teljesítettük. További célunk részt venni a Kupa sorozat cinkotai állomásain, illetve az egyre jobb százalékok elérése egyre magasabb osztályokban.

A cikket írta: Barabásné Csongrádi Edina (versenyző, lovaskultúra oktató)