Könyvajánló

2013.06.06 05:06

"Tegnapok Jász-Nagykun-Szolnok megye lóvilágából" címmel jelent meg Babochay György a megyei lovasélet gazdag múltját bemutató kötete.

Könyvét a szerző bevezetőjében ekként ajánlja:

"...Nem egyszerű feladat e könyv műfaját meghatároznom, szerintem szinte lehetetlen. Az bizonyos, hogy nem tudományos mű, de bizton használható egy-egy település , ez eddig publikált monográfiájához, adalékul.

Kérdés továbbá, hogy kikhez, mely érdeklődési körhöz is szóljon. Talán a feltörekvő lovasnemzedékhez ismereteinek megalapozásául avagy a már tapasztaltak tudásának bővítéséül. Szándékom továbbá a ma élő leszármazottaknak - remélem elér hozzájuk - egy-egy kiállítási lódíjazás avagy versenyeredmény rangsorában felmenőiknek nevét felfedezni és annak örömét, büszkeségét élvezni.

... Kiemelt célom számos ma már a feledésbe veszett lótenyésztő, lovasember és híres ló érdemeinek a felevenítése s mindezeket színesítse megélt élményeim megosztása Olvasóimmal. ..."

A kötet a szerző saját gondozásában, korlátozott számban került kiadásra. Közterjesztésben nem kapható; megrendelhető közvetlenül a szerzőtől, vagy a Megyei Lovasszövetségnél.