Fekete versenyek visszaszorítása

2014.08.21 13:07

Tisztelt Sporttársak!
Kedves Lovas Barátaink!

Sajnálattal és egyúttal megdöbbenve vettük tudomásul a Megyei Szövetségünkhöz érkezett bejelentést, mi szerint az augusztus 20-i ünnepi megemlékezésekhez kapcsolódó lovasrendezvények között -illetékességi területünkön- be nem jelentett, ún. "fekete" fogathajtó verseny is előfordult.

Ezúton is felhívjuk minden érintett sporttársunk (sportolók és sportszakemberek) figyelmét a vonatkozó szabályokra, mely szerint a be nem jelentett (fekete) versenyen való indulás, vagy közreműködés (bíráskodás, pályaépítői és versenyirodai tevékenység) súlyos fegyelmi vétségnek minősül ami akár a versenyzői, bírói stb. licensz visszavonását (felfüggesztését) is eredményezheti.

A lovasverseny bejelentésével kapcsolatos kötelességszegés a verseny rendezőjére nézve is komoly következményekkel jár, járhat. A mulasztás a vétkes egyesület, szervezet sportszövetségi tagságának felfüggesztését, vagy elvesztését (kizárás) is maga után vonhatja.

Mivel a versenyek bejelentése a biztonsági alapkövetelmények meglétének ellenőrzése céljából szükségszerű és elengedhetetlen, valamint többletterhet a verseny rendezőjének nem jelent kérjük, hogy a vonatkozó előírásokat mindannyian tartsuk be! Ellenőrizetlen fekete versenyen ne álljunk rajhoz, megtartásukban ne közreműködjünk!

Bíró Árpád elnök