Bravúros szereplés a díjugrató regionális döntőn

2016.09.30 19:46

A Magyar Lovas Szövetség kibővítette az eddig négy megyét magába foglaló Platthy József Regionális Döntőt hat megyére, így Nógrád-Borsod-Szabolcs-Hajdú-Bihar-Heves- és Szolnok megye 82 lovasát látta vendégül az újonnan átadott Diósgyőri Lovas Stadion.

A háromnapos versenyen a szombati középdöntők után, a vasárnapi döntőn dőlt el, a regionális helyezések sorsa.

Megyénk díjugrató favoritjai közül 7 versenyző vett részt, az alábbi eredményekkel:

Az ifjúsági döntőben Kiss Dorottya és Halasi Olívia versenyzett, ahol Kis Dorottya fegyverneki versenyző, Cassbullal 7. helyezést ért el, míg Halasi Olívia a döntőbe sajnos nem tudott elindulni.

Az amatőr döntőben Kiss Boglárka és Mezei Orsolya képviselte megyénket, ahol Mezei Orsolya Cosimella-val a hibátlan középdöntő után, egyetlen az utolsó akadályon elkövetett verőhibával került a 7. helyre.

A tavalyi győztes Kiss Boglárka Konrád lovával, sem bizonyult szerencsésnek, mert a népes mezőnyben csak a 11. helyezett lett, két verőhibával.

A felnőtt döntőben Teleki Zoltán Kabalával a gyengére sikerült középdöntő után, a döntőben kitűnően indult, szép lovaglással, jó idővel, a 8. akadályon szállt el a jó helyezés, mert sajnos egy rossz lépés miatt a páros bukott. Szerencsére a páros egyik tagja sem sérült.

Ábrahám Zsófia Túrkeve versenyzője Timpex Dejavu-val 8. helyezett lett.

S. Papp Jenő a középdöntőben Magyarország két legeredményesebb versenyzőjével, Sáringer Ferenccel és ifj. Szabó Gáborral 0 hibapontot lovagolva döntőzött.

S. Papp Jenő Georginával kitűnő stílusban és idővel, egy verőhibával összevetésre kényszerült ifj. Szabó Gáborral, aki 2016. Magyarország legjobb lovasa, kétszeres világkupa győztes magyar bajnok és pár másodperccel gyengébb idővel került a dobogó harmadik fokára.

A döntőt Sáringer Ferenc többszörös magyar bajnok Timpex Apoleónnal nyerte, aki a Nemzeti Vágtán ezzel a lóval, a kitartásos magasugrás győztese volt.

Csapatban megyénk a 6. helyet szerezte meg.

Forrás Bíró Árpád