REV Tiszaföldváron

2017.04.28 06:37

2017. április 15-én a Tiszaföldvári Lovas Klub SE szervezésében rajtengedély vizsga zajlott a tiszaföldvári lovas pályán 17 fő részvételével.

A vizsgára 4 megyéből érkeztek hajtók: Pest, Csongrád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megye. A Tóth Ferenc (I. osztályú fogatbíró - Hódmezővásárhely) és István Péter (Nemzetközi fogatbíró - Szentes) által alkotott vizsgabizottság előtt 9 fő B kategóriában és 8 fő C kategóriában sikeres vizsgát tett.

Szerencsére az idő is kegyes volt a rendezőkhöz, így az akadályhajtást és a díjhajtást is több érdeklődő szemlélte. A B kategóriára vizsgázók egy része a közelmúltban még idegenkedett a díjhajtástól, de a felkészülést követően megismerkedtek vele, s meg is szerették azt. Az egyesület vezetősége reméli, hogy a díjhajtás szélesebb körben való elterjedése segíteni fogja a hajtók munkáját a felkészülésben. A vizsgát követően mindenki vendége volt az egyesületnek egy finom ebédre. A rendezvény végén több hajtó jelezte, hogy szeretnének tovább fejlődni, akár egy, akár több napos edzőtáborok keretében.